Ve čtvrtek 9.11.2023 jsme uspořádali druhý seminář s degustací s profesionálním degustátorem Zdeňkem Sklenským v Národním zemědělském muzeu Ostrava. Ochutnali jsme 6 Ryzlinků vlašských a 6 Pálav. Degustaci dobrovázelo občerstvení v podobě tří chodů z restaurace Pata Negra.
Seminář s degustací se tentokrát věnoval budoucnosti českého a moravského vinařství a nově vznikajího konceptu. Zaměřili jsme se konkrétně na mikulovskou podoblast, která má nakročeno v tomto směru nejlépe a profiluje se čímdál více zmiňovanými dvěma odrůdami révy vinné.
Proč právě tyto odrůdy, jaká vína se z nich dají vyrobit, jaké je v místě terroir a které jsou nejlepší vinařské trati z České republiky v této oblasti? Na to všechno jsme hledali a také dostali odpovědi. 🙂
Jednu z těchto pálav z vinařství Fučík najdete i u nás na eshopu.